BIODATA AKTIVIS

Nama                             

Jawatan Terkini          

Peranan di 4PM

        

Pengalaman   

Pernah bertugas selama 17 tahun dengan Syarikat Minyak Terkemuka di Malaysia, Petrolium Nasional Berhad (Petronas) sebelum menceburi perniagaan Syarikat Kereta Terpakai, Edaran Auto Niaga Enterprise pada tahun 1989. Kemudian beralih kepada pengurusan pinjaman dan jualan hartanah pada tahun 1997. Sejak tahun 2000, beliau menukar karier sebagai Perunding Kredit & Kewangan di Syarikat Perunding milik beliau sendiri. 

: Hadee Anuar Mohd Arif

: Perunding Kredit & Kewangan

: Ketua Aktivis

Nama 

Jawatan Terkini 

Peranan di 4PM

        

Pengalaman   

Bermula dalam bidang Pentadbiran bersama Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Singapura selama 10 tahun dan bertugas di Kaherah, Beirut, Tehran, Indonesia, Taiwan, dan Filipina sebelum bertukar ke bidang perhotelan di Kuching, Sarawak selama 8 tahun. Beliau kemudiannya berhijrah ke bidang pemasaran selama 8 tahun sebelum menceburi bidang perbankan bersama Utama Wardley Merchant Bankers dalam tahun 1988 selama 4 tahun. Seterusnya beralih kepada perhubungan media selama 10 tahun dan bidang Pendidikan selama 6 tahun di Singapura, Kuching, London dan Kuala Lumpur. Bermula pada 2013, beliau ditawarkan jawatan sebagai Penasihat Solusi Kredit di sebuah syarikat perunding.

: Abdul Wahab Bin Abdul Rahman 

: Penasihat Kewangan 

: Aktivis 

Nama                             

Jawatan Terkini          

Peranan di 4PM

        

Pengalaman   

Kerjaya beliau di dalam bidang Perbankan dengan sebuah Bank Antarabangsa, HSBC Bank Malaysia Berhad bermula pada 01.07.1975 di cawangan Pulau Pinang dan seterusnya ke beberapa bahagian lain seperti Methods Research, Operasi, Kredit, Pengurus Cawangan, Marketing dan Operasi Kad Kredit sehinggalah beliau bersara pada Oktober 2011 sebagai Ketua Unit di Jabatan “Securites” Kawalan Perniagaan  di Ibu Pejabat Kuala Lumpur. Selepas bersara, beliau bertugas sebagai Pengurus Besar di NGO Arthiritis Foundation Malaysia pada tahun 2014 selama 2 tahun sebelum menjadi Penasihat Solusi Kredit di sebuah syarikat perunding.

: Zulkifly Bin Samsudin

: Penasihat Solusi Kredit

: Aktivis

: Haji Muhammad Bin Mohd Basir 

: Pegawai Perunding 

: Aktivis 

Nama 

Jawatan Terkini 

Peranan di 4PM

        

Pengalaman   

Memulakan karier di dalam bidang Perbankan sejak tahun 1984 dengan Bank nombor 1 di Malaysia, Malayan Banking Berhad selama 12 tahun. Kemudian berhijrah ke Syarikat Telekomunikasi, Binariang Communications Sdn Bhd yang juga dikenali sebagai “Maxis” selama 3 tahun sebelum kembali semula ke arena Perbankan sebagai Pegawai Penyiasat selama 6 tahun di EON Bank Berhad. Namun akhirnya bersara awal pada tahun 2005 di atas sebab kesihatan. Kembali berkhidmat sebagai Pegawai Perunding sejak tahun 2010 di sebuah Syarikat Perunding